Gezegd en gezwegen

In het Magazine KBO-PCOB verzorg ik de vaste rubriek Gezegd en gezwegen. Tien keer per jaar interview ik iemand over een onderwerp waar we liever over zwijgen. Het is een vorm van reizen, naar de belevingswereld van de ander. Wat heb ik al veel geleerd van dit luisteren, wat heb ik mooie en moedige mensen ontmoet. Ik deel hieronder de verhalen van Jos en Hannie. Omdat armoede en alcoholisme niet alleen vooraan in het alfabet staan maar ook veel aandacht vragen. De namen in de artikelen zijn gefingeerd, de rest is woord voor woord verteld en door mij opgetekend.

Laat het weten als je ook een verhaal hebt over een onderwerp dat taboe is. Ik spreek je er graag over. Het artikel kan anoniem worden gepubliceerd.

 

Artikel Op den duur zit armoede in elke vezel van je leven

Artikel Ik kocht de wijn en begon eraan

 

Tips voor het levensverhaal

Drie interviews en tien tips voor het schrijven van een eigen levensverhaal. Om meteen aan de slag te gaan.

Lees meer

Naar kunst kijken

Heerlijk om meerdere conservatoren te interviewen over enkele kunstwerken die iedereen kent. Beter kijken werpt een ander licht.

Lees meer

Roeping: afdalen in jezelf

Voor de nieuwe serie De roeping in het Magazine KBO-PCOB interviewde ik kunstenaar Juke Hudig. Een mooie ontmoeting, met een vogel als extra gast.

Lees meer

Ode aan de ouderen

Een mooie opdracht: het schrijven van deze Ode aan de ouderen. Ik was onder de indruk van de gesprekken die ik had met zes ouderen.

Lees meer

De laatste plek

Ik was een dag in Hospice de Duinsche Hoeve in Rosmalen en zag er zorg van waarde. Over deze ‘laatste plek’ schreef ik een artikel.

Lees meer

Een boek in je buik

In januari 2018 was ik was ik een maand in IJsland, als writer in residence. Ik schreef een kort reisverhaal over mijn verblijf daar. 

Lees meer
Winkelwagen