Stille raad van het seizoen

Mitzi Gras maakte een prachtig boek: Stille raad van het seizoen. Een oproep om mee te bewegen met de seizoenen. Een combinatie van informatie, inspiratie, natuurfoto’s én poëzie. Ik had de eer Mitzi bij het maken van haar boek te begeleiden en als eindredacteur mee te werken. Het was meer een zacht masseren, haar boodschap en taal waren vanaf het begin zeer helder. Op de website van Mitzi Gras lees je meer over het boek en kun je het ook bestellen.

 

Ik vroeg Mitzi of ze in een paar woorden kon aangeven wat de meerwaarde van mijn schrijfcoaching was bij het maken van haar boek. Dit was het antwoord: ‘Je hebt ervoor gezorgd dat ik de losse eindjes en de rafelrandjes waar ik niet goed raad mee wist opnieuw ben gaan bekijken in plaats van ze uit de weg te gaan. Daarmee kwam het hele boek op een hoger niveau. Er zat veel meer in dan ik van te voren had gedacht. Door jou heb ik meer uit mijzelf gehaald dan ik zelf had gedaan. Verder heb je precies de vinger op de plek gelegd die aandacht nodig had, wat nog net niet klopte en wat daardoor veel beter op zijn plek viel. Je gaf me vertrouwen en aanmoediging en die had ik nodig om door te gaan. Je liet mijn boek helemaal mijn boek zijn en keek echt waar het dieper, mooier en beter kon worden.’

 

 

Schrijfcoaching

Wat is dienstbaar aan jouw boek? Welke mogelijkheden zijn er om de samenhang, opbouw en/of stijl te verbeteren? Ik coach al jaren schrijvers van poëzie, proza en non-fictie. Meestal kan

Lees meer
Winkelwagen