In begrijpelijke taal

Tof! was een landelijk tijdschrift voor mensen met een verstandelijke beperking. Een blad in begrijpelijke taal, met veel beeldmateriaal. Van het begin (2005) tot het eind (2016) van het bestaan van dit blad was ik de eindredacteur, de laatste jaren ook hoofdredacteur.

 

Vanuit Stichting Tof! Communicatie hebben we twee mooie uitgaven gemaakt: Tof! kookboek en Dit ben ik, zeven schriften om het verhaal van je leven te maken. Van het kookboek zijn inmiddels duizenden exemplaren verkocht, de eenvoud spreekt veel mensen aan. Dit ben ik is net verschenen, staat nog aan het begin, maar zal hopelijk voor veel mensen van betekenis zijn. Het boek ondersteunt mensen bij het in beeld brengen van hun eigen leven. Dat gebeurt via creatieve opdrachten, in eenvoudige taal. Het boek is geschikt voor iedereen, maar vooral voor mensen die zorg en ondersteuning krijgen, bijvoorbeeld door hun leeftijd, een beperking of hun leefsituatie. Het is een boek om zelf in te vullen of dat samen met een ander te doen. Dit ben ik bestaat uit zeven schriften, gebundeld in een doos. De werkvormen zijn een afwisseling tussen schrijven, tekenen en plakken.

 

Begin 2022 hebben we besloten onze stichting op te heffen. Het einde van een bijzonder project, de boeken blijven.

 

 

Oase in woord en beeld

Samen met kunstenaar Handan Arik verzorg ik vanaf begin 2005 de website 52gedichten.nl. Er staan honderden gedichten met afbeelding.

Lees meer
Winkelwagen