Kijken door je oogharen, november 2020

Schrijven begint met kijken. In deze nieuwsbrief een oproep om door je oogharen te kijken. Daarnaast de aankondiging van nieuwe schrijfdagen: de schrijf- en trainingsdag bij de Atlas van de belevingswereld en de schrijfdag licht op 2021. Uiteraard met een flinke dosis poëzie en met een kleine schrijfwedstrijd.

 

Ook in deze nieuwsbrief weer een aantal mooie citaten over schrijven. In de inleiding verwijs ik bijvoorbeeld naar de roman Mrs. Degas van Arthur Japin (veel teksten over creëren, aanrader), die start met dit motto van Henry James: ‘Wij werken in het donker – wij doen wat we kunnen – wij geven wat we hebben. Onze twijfel is onze passie, onze passie is onze taak. De rest is de gekte van kunst.’

 

Mijn nieuwsbrief lees je hier.
Ook de volgende nieuwsbrief lezen? Meld je dan hier aan.

Warmte vasthouden, november 2021

‘Warmte vasthouden’ is de titel van mijn nieuwsbrief van november 2021. Over het aanzitten bij je eigen binnenvuur en de gloed daarvan een weg naar buiten bieden.

Lees meer

Een goede plek, augustus 2021

In deze nieuwsbrief veel poëzie en informatie over de zomerse schrijfvierdaagse en een poëzieweekend in het klooster in Huissen.

Lees meer

Kijken maakt langzaam, mei 2021

De jonge uil speelt in mijn nieuwsbrief een bijrol. Toch vertegenwoordigt hij een grote waarde en mag hij hier als boegbeeld dienen. Ik schreef erbij: ´Steeds opnieuw bekijk ik de

Lees meer
Winkelwagen