KwarTAALdichter

De eerste drie maanden van 2023 was ik kwarTAALdichter van BiblioPlus en De Kneep. Het was fijn weer te schrijven in en deels over het Land van Cuijk. Ik schreef over ontmoeten, over de nieuwe burgemeester Marieke Moorman en over het thema van de boekenweek 2023. Hieronder mijn eerste kwarTAALgedicht.

 

Nominatie voor Tintinnabuli

Mijn gedicht Tintinnabuli werd in september genomineerd voor de Plantage Poëzieprijs 2022. Een gedicht bij Spiegel im Spiegel.

Lees meer

Gedicht Pelgrim voor viering 750 jaar Stevenskerk

Eervol was het, de uitnodiging om een gedicht te schrijven voor de Stevenskerk.

Lees meer

Digitale versie van Zeerslag

Zeerslag heeft vanaf januari 2022 een digitale versie, met foto’s en schrijfoefeningen. Mijn geschenk voor jou, als liefhebber van taal en betekenis.

Lees meer

Een wonderprachtig dier

Deze poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten – een voor elke dag van het jaar. Op 7 september vind je mijn gedicht Het stamhoofd spreekt.

Lees meer

Binnenvaart in brons

Mijn gedicht Binnenvaart is gegoten in brons. De plaquette staat op een plek waar maritieme historie is geschreven, aan de dijk in Alblasserdam.

Lees meer

Dood gewoon gaan hemelen

Een bloemlezing met gedichten voor als je woorden zoekt. Er staan ook twee gedichten van mij in. Een zacht boek, een troostrijk boek.

Lees meer

Nieuwe wegen voor Mariken

Mariken van Nieumeghen, wie kent haar niet? Maar wie kent haar verhaal? Nieuwe wegen voor Mariken vertelt het in een nieuwe vorm.

Lees meer

Kinderpoëzie

Het gedicht Geheim schreef ik voor DICHTER. 20 Geloof. Vanaf 2019 sta ik in elk nummer van dit mooie tijdschrift van PLINT voor kinderen van 6 tot 106.

Lees meer

Ochtendgymnastiek

Mijn gedicht Ochtendgymnastiek staat op een ontbijtbord van PLINT. Ik gebruik het graag in cursussen én op de keukentafel.

Lees meer
Winkelwagen