Dood gewoon gaan hemelen

Eind 2021 verscheen de bloemlezing ‘dood gewoon gaan hemelen’. Echt een parel, zacht van kleur en inhoud, met een linnen kaft en leeslintje. Een boek met gedichten voor als je woorden zoekt. Er staan ook twee gedichten van mij in. Ik neem de omschrijving even over, omdat die het beste vertelt wat de bedoeling van het boek is: 

 

‘Een boek met gedichten waar je iets aan hebt als je ontroostbaar bent of was. Een praktisch boek. Bruikbaar bij alles wat meestal binnen een week geredderd en geregeld moet zijn. Met korte gedichten voor de kaart, en lange gedichten om voor te dragen tijdens het afscheid. We verzamelden ook gedichten over een jaar later – over verder kunnen, moeten, mogen, ook als dat ondenkbaar lijkt en nauwelijks op te brengen is. Gedichten van bijna 75 dichters, gecombineerd met schilderijen en tekeningen van Tjibbe Hooghiemstra, Arno Kramer en Anke Roder.’

 

Het boek kost € 30,00. Je kunt het hier kopen of bij PLINT.

 

Digitale versie van Zeerslag

Zeerslag heeft vanaf januari 2022 een digitale versie, met foto’s en schrijfoefeningen. Het is poëzie buiten de bundel, mijn geschenk voor jou, als liefhebber van taal en betekenis. Via de

Lees meer

Een wonderprachtig dier

Deze poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten – een voor elke dag van het jaar. Op 7 september vind je mijn gedicht Het stamhoofd spreekt.

Lees meer

Binnenvaart in brons

Mijn gedicht Binnenvaart is gegoten in brons. De plaquette staat op een plek waar maritieme historie is geschreven, aan de dijk in Alblasserdam.

Lees meer

Nieuwe wegen voor Mariken

Mariken van Nieumeghen, wie kent haar niet? Maar wie kent haar verhaal? Mijn boek Nieuwe wegen voor Mariken vertelt het, in een nieuwe vorm.

Lees meer

Kinderpoëzie

Het gedicht Geheim schreef ik voor DICHTER. 20 Geloof. Vanaf 2019 sta ik in elk nummer van dit mooie tijdschrift van PLINT voor kinderen van 6 tot 106.

Lees meer

Ochtendgymnastiek

Mijn gedicht Ochtendgymnastiek staat op een ontbijtbord van PLINT. Ik gebruik het graag in cursussen én op de keukentafel.

Lees meer
Winkelwagen